Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
MODRÝ PORTUGAL

MODRÝ PORTUGAL

Sklep

Pro naše zákazníky budeme postupně vydávat doporučení na výrobu vín, z jednotlivých odrůd révy vinné, s produkty, které máme v našem sortimentu.

Modrý Portugal je označován zkratkou MP a jedná se o starou moštovou odrůdu révy vinné, určenou převážně k výrobě červených vín.

Vhodná půda a poloha pro pěstování: nároky na půdu má tato odrůda nízké, snáší dobře suché klima, při vlhkých a příliš dusíkatých půdách trpí chorobami a mrazy.

Hrozen a víno: plodem je velká tmavomodrá až modročerná bobule, která je průměrně voskově ojíněná. Dužnina je bezbarvá, řídká s neutrální chutí. Barva vína bývá zpravidla světle rubínová, ve vůni můžeme hledat stopy peckovitého ovoce a koření, chuť vína je ovocná, lehčí s nižší kyselinou. Odrůda není příliš vhodná k archivaci.


Technologie výroby vína:

Ošetření hroznů

ASSOTAN v dávce 10 g/hl (kombinace SO2, kyseliny askorbové a galického taninu) 

Ošetření rmutu

ENZYM COLOR PLUS v dávce 3 g/hl (enzym pro maceraci modrých hroznů)

Dřevěná alternativa do kvasu 

Pro lepší strukturu vína, můžete do kvasu použít OENOFIRST 01 v dávce 1 g/l (kombinace páleného a nepáleného dubu) 

Fermentace 

Kvasinky RED FRUIT v dávce 20 g/hl (elegantní a harmonická červená vína s výrazným ovocným aroma) 
Výživa pro kvasinky NUTRIFERM AROM PLUS v dávce 20 g/hl před začátkem kvašení (těla kvasinek s vysokým obsahem volných aminokyselin) 
Výživa do fermentace NUTRIFERM ADVANCE v dávce 20 g/hl (buněčné stěny kvasinek a celulóza) 

Jablečno – mléčná fermentace

Po začátku fermentace můžete do rmutu přidat Bakterie VINIFLORA OENOS  

Ošetření po fermentaci

TANENOL FRUITAN v dávce 3 g/hl (zvyšuje plnost a ovocné znaky vína) 

Zrání vína

Nádrž nerez s plovoucím víkem 


Výsledná kvalita vína závisí především na zdravotním stavu hroznů. Správném načasování termínu sklizně s ohledem na hodnotu pH a obsahu kyselin. Dodržování přesných technologických postupů a v neposlední řadě, důkladné sanitaci všech výrobních prostor.


Za enologický tým Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář