Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
VELTLÍNSKÉ ZELENÉ

VELTLÍNSKÉ ZELENÉ

Sklep

Pro naše zákazníky budeme postupně vydávat doporučení na výrobu vín, z jednotlivých odrůd révy vinné, s produkty, které máme v našem sortimentu.

Dnes si představíme odrůdu Veltlínské zelené, která do velkopavlovické podoblasti neodmyslitelně patří a její potenciál je zde velký. Tato odrůda pochází z regionu dolní Rakousko a je určena k výrobě bílých vín.
Vhodná půda a poloha pro pěstování: nejvhodnější jsou slunečné, vzdušné a teplé svahy. Na půdu je náročná, vyžaduje hluboké a výživné půdy.

Hrozen a víno: bobule má různorodou velikost, slupka je středně silná, pevná se šťavnatou dužinou a sladce kořenitou chutí. Ve vůni vína můžeme hledat zelený pepř, lipový květ nebo zelené jablko. V chuti bývá kořenitost, jemně hořká mandle a lipový květ.

Technologie výroby vína:

Ošetření hroznů

ASSOTAN v dávce 20 g/hl (kombinace SO2, kyseliny askorbové a galického taninu) 
ENZYM AROM MP v dávce 2 g/hl (enzym pro výrobu aromatických vín) 

Ošetření a číření moštu

MOSTGELATINE CF v dávce 80 ml/hl (odstranění nežádoucích tříslovin v moštu) nebo jako alternativa rostlinného původu bramborový protein PLANTIS PQ v dávce 5 g/hl 
ENZYM RS v dávce 1 ml/hl (rychlé pročištění moštu a lepší sedimentace moštu)

Fermentace

Tanin: TANENOL CITRUS v dávce 3 g/hl pro zvýšení ovocného aroma vína
KvasinkyKvasinky OENOFERM VELTLINER v dávce 20 g/hl - ovocné, pepřovité a kořeněné aroma, typické pro odrůdu Veltlínské zelené
Výživa pro kvasinky: NUTRIFERM AROM PLUS v dávce 20 g/hl před začátkem kvašení (těla kvasinek s vysokým obsahem volných aminokyselin)
Výživa do fermentace: NUTRIFERM ADVANCE v dávce 20 g/hl - buněčné stěny kvasinek a celulóza 
Výživa do třetí třetiny fermentace: NUTRIFERM NO STOP v dávce 20 g/hl - snižuje riziko předčasného zastavení fermentace

Dřevěná alternativa do kvasu: pro aromatickou čistotu a lepší strukturu vína, můžete do kvasu použít OENOFIRST 00 v dávce 1 g/l
Možnost zrání vína – barikový sud: ICONE BLANC 225 L BDX (respektuje odrůdové aroma, zvýrazňuje objem a délku perzistence vína) 

Příště se budeme věnovat další odrůdě vína a jejímu technologickém postupu výroby. V případě zájmu jsme schopni sestavit individuální výrobní protokol přímo na přání zákazníka.

Výsledná kvalita vína závisí především na zdravotním stavu hroznů. Správném načasování termínu sklizně s ohledem na hodnotu pH a obsahu kyselin. Dodržování přesných technologických postupů a v neposlední řadě, důkladné sanitaci všech výrobních prostor.

  Za enologický tým Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář
 
Doporučené přípravky zakoupíte na BS prodejnách nebo e-shopu.

Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte BS obchodní zástupce.