Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
MULLER THURGAU

MULLER THURGAU

SklepVinice

Pro naše zákazníky vydáváme doporučení na výrobu vína z jednotlivých odrůd révy vinné za použití přípravků z našeho sortimentu.

Dnes si představíme odrůdu Muller Thurgau.
Jedná se o moštovou odrůdu, určenou k výrobě bílých vín. Byla vyšlechtěna v roce 1882 křížením odrůd Ryzlink rýnský a Madlenka královská. Zkráceně má označení MT.

Vhodná půda a poloha pro pěstování: na polohu má odrůda nižší nároky, půdy snáší spíše hluboké, těžké a vápenaté.

Hrozen a víno: bobule jsou malé až středně velké, slupka bobule má barvu žlutozelenou při větší vyzrálosti zlatožlutou. Slupka bývá středně silná a lehce ojíněná.
Barva vína je zelenožlutá, ve vůni můžeme najít stopy muškátu někdy i grapefruitu. Víno mívá nižší kyselinu a chuť peckovitého ovoce jako je broskev nebo meruňka.

Technologie výroby vína:

Ošetření hroznů

ASSOTAN v dávce 20 g/hl (kombinace SO2, kyseliny askorbové a galického taninu) 
ENZYM AROM MP v dávce 2 g/hl (enzym pro výrobu aromatických vín) 

Ošetření a číření moštu

MOSTGELATINE CF v dávce 80 ml/hl (odstranění nežádoucích tříslovin v moštu) nebo jako alternativa rostlinného původu bramborový protein PLANTIS PQ v dávce 5 g/hl.
ENZYM RS v dávce 1 ml/hl (rychlé pročištění moštu a lepší sedimentace moštu)

Fermentace

Tanin: TANENOL CITRUS v dávce 3g/hl - pro zvýšení ovocného aroma vína)
Kvasinky: KVASINKY AROMA WHITE v dávce 20 g/hl 
nebo KVASINKY Q CITRUS v dávce 20 g/hl
Výživa pro kvasinky: NUTRIFERM AROM PLUS v dávce 20 g/hl před začátkem kvašení (těla kvasinek s vysokým obsahem volných aminokyselin)
Výživa od druhé poloviny fermentace: NUTRIFERM ADVANCE v dávce 20 g/hl - buněčné stěny kvasinek a celulóza 
Výživa do poslední třetiny fermentace: NUTRIFERM NO STOP v dávce 20 g/hl - snižuje riziko předčasného zastavení fermentace

Ležení a zrání vína: nerezová nádrž o různém objemu


Příště se budeme věnovat další odrůdě vína a jejímu technologickém postupu výroby. V případě zájmu jsme schopni sestavit individuální výrobní protokol přímo na přání zákazníka.

Výsledná kvalita vína závisí především na zdravotním stavu hroznů. Správném načasování termínu sklizně s ohledem na hodnotu pH a obsahu kyselin. Dodržování přesných technologických postupů a v neposlední řadě, důkladné sanitaci všech výrobních prostor.


  Za enologický tým Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář

Doporučené přípravky zakoupíte na BS prodejnách nebo e-shopu.

Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte BS obchodní zástupce.