Enzymy a kvasinky - BS vinařské potřeby
Praktický přehled enzymů, kvasinek, dusíkatých živin a polysacharidů vám pomůže při výběru správného přípravku.
Enzymy
Využívání biotechnologií v moderním vinařství umožňuje dosáhnout velkého počtu procesů, a tím pádem i výsledných produktů.
Právě použití enzymů je dobrým příkladem této šetrné technologie. Pokud se enzym správně použije, má minimální rušivý vliv na celý proces, s výsledkem navýšení kvality a redukcí nákladů, úsporou místa a energie.
V naší nabídce najdete enzymy značky Enartis - řada ZYM nebo značky Erbslöh - řadu Trenolin.
Kvasinky
Úspěšné kvašení je prvním krokem k výrobě vína s vysokou kvalitou, o kterou usilují všichni dobří vinaři.
Kvasinky společnosti Enartis patří do řady kmenů kvasinek vybraných právě pro enologické vlastnosti, které zvyšují senzorické charakteristiky vín z odrůd hroznů pěstovaných po celém světě.
Dusíkaté živiny pro fermentaci
Výživa pro kvasinky je klíčovým prvkem pro výrobu kvalitních vín.
Společnost Enartis vyvinula řadu živin, které vyhovují potřebám různých odrůd a postupům při výrobě vín. Optimální výživa kvasinek vede ke konzistentnímu a úplnému kvašení.
Polysacharidy do fermentace
Biologické preparáty dodávají manoproteiny, polysacharidy a přírodní antioxidanty, zvyšují stabilizační účinek polysacharidů uvolněných z kvasinek během fermentace a zvyšují antioxidační účinek oxidu siřičitého.