ENZYM CARACTERE (RIVELA) 100g ENARTIS
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registracePEKTOLICKÝ ENZYM
Vlastnosti: Pektolický enzym pro zvýšení výnosu moštu a dobrou extrakci aromatických a chuťových látek. Pomáhá k rychlé buněčné degradaci a snížení viskozity moštu. Glykosidická aktivita přítomná v ENARTYS ZYM RIVELA způsobuje uvolnění aromatických látek z vázaných aromatických prekurzorů přirozeně obsažených v hroznech. Enzym umožňuje výrobu intenzivnějších a komplexnějších vín.
Použití: je vhodný pro bílá vína, mošty při: (pH>2.8, SO2 <300 mg/l a teplota mezi 8-55°C). Enzym zintenzivňuje odrůdový výraz bílých vín: vhodný pro zvýšení terpenů (MM, RR, TČ); vhodný pro zvýšení nor-isoprenoidů (Ch).
Dávkování: Hrozny-mošt: 10-30 g/t hroznů lze rozdělit do 3 dávek 10 g/t macerace, 10 g/t lisování, 10 g/t mošt (odkalení nebo v průběhu kvašení). Nepoužívejte produkt v případě napadení hroznů Botrytis cinerea!!! Víno: 2-4 g/hl účinkuje v průběhu 2-4 týdnů v závislosti na teplotě. V této době je nutné víno senzoricky kontrolovat a v případě spokojenosti ukončit aktivitu enzymu dávkou bentonitu 5-15 g/hl Pluxcompact. Enzym je možné použít tak jak je nebo zředit ve vodě 1:10. Je nutné, aby byl správně zamíchán do celého objemu.
Skladování: v chladnu a suchu, mimo dosah slunečních paprsků, při teplotě 5-15°C. Otevřené balení pečlivě uzavřete a uložte v chladničce. Spotřebujte do 1 roku.
Články k produktu
Enzymy a kvasinky
Praktický přehled enzymů, kvasinek, dusíkatých živin a polysacharidů vám (…)