DISTIZYM FM 50g ERBSLOH
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceSpeciální enzym k rozkladu ovocných kvasůPOPIS PRODUKTUDistizym je kapalný, koncentrovaný pektolytický enzym pro optimální rozklad kvasu z bobulového a peckového ovoce.Je povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.CÍL OŠETŘENÍrychlé odbourání všech pektinovitých látek, s tím spojené včasné zkapalnění kvasulepší čerpatelnost rmutulehčí rozkvašení a snažší prokvášení kvasu na optimální obsah alkoholuintenzivnější narušení pletiva ovoce, tím uvolnění cenných látek ovoce a nárust ovocných aromat.PRODUKT A ÚČINEKDistizym je pektolytický preparát, speciálně vyvinutý na vysokou aktivitu v kyselém pH prostředí bobulového a peckového ovoce. Distizym® FM rychle štěpí všechny pektinové látky, což vede k výraznému snížení viskozity a zkapalnění kvasu. Kvas se dá potom lehce míchat a čerpat. Intenzivním rozkladem kvasu se uvolňují cenné látky a zvyšuje se obsah buketních a aromatických látek.Zkapalněný a rozložený kvas ulehčuje rozkvašení, zlepšuje prokvašení kvasu, což vede k lepší výtěžnosti alkoholu. Současně se snižuje nebezpečí připálení během destilace.DÁVKOVÁNÍ: následné dávky se vztahují na teplotu ošetření 15 stupňů CelsiaBobulové ovoce - 30-50 ml/100 kg kvasu. Peckové ovoce - 20-50 ml/100 kg kvasu.Distizym se zředí studenou vodou na 5-10% roztok a dávkuje se přímo do mlýnku, drtiče nebo kvasné nádoby. Důležité je dokonalé promíchání.
Články k produktu
Enzymy a kvasinky
Praktický přehled enzymů, kvasinek, dusíkatých živin a polysacharidů vám (…)