Nalezené články

FERROFIT - novinka proti chlorózám
Nedostatek železa negativně ovlivňuje průběh celkového metabolismu rostlin, jde o nenahraditelnou součást chlorofylu a tedy i tvorby cukrů.
Celý článek
Předsběrová analýza 38. týden
Z pohledu zvyšování cukernatosti počasí není optimální a očekávaný nárust obsahu cukrů se nekoná.
Celý článek
BS předsběrová analýza 35. týden
Napříč všemi odrůdami došlo v bobulích k průměrnému nárůstu obsahu cukrů o 1,3 °NM. Je evidentní, že oproti extrémnímu roku 2018 je tento trend pomalejší.
Celý článek
Možnosti harmonizace kyselin a hodnoty pH
Je vhodné zamyslet se nad postupy, které zpomalí tvorbu cukrů a umožní tím také kvalitní vyzrálost z pohledu kyselin a aromatických látek.
Celý článek
Vývoj cukernatosti hroznů v roce 2017
Teplé a slunečné počasí je příznivé pro nárůst cukrů. Cukernatost je proto třeba začít pečlivě sledovat.
Celý článek
Oxid siřičitý ve víně
Množství přidaného SO2 záleží především na hodnotě pH vína. Při vyšších dávkách dokáže zkazit aromatický profil vína. Naopak nižší dávky oxidu siřičitého ovlivňují rychlost zrání vína.
Celý článek
Výživové údaje a seznam složek na etiketě
Uvádění výživových údajů a seznamu složek vína, které je povinné uvádět na obalu výrobku.
Celý článek
Předsběrová analýza 38. týden
Letošní vinobraní nabralo rychlý spád. Těm, co neposbírali všechno před dešti, doporučujeme sledovat zdravotní stav hroznů na vinicích.
Celý článek
Technologie výroby vína pro Sauvignon
Pro naše zákazníky vydáváme doporučení na výrobu vína z jednotlivých odrůd révy vinné za použití přípravků z našeho sortimentu.
Celý článek
Předsběrová analýza 40. týden
Nárust cukernatosti oproti minulému týdnu není nijak výrazný. Cukernatost se v průměru u bílých odrůd zvýšila o 1 °NM. U modrých odrůd je průměrná cukernatost 19,8°NM.
Celý článek
Předsběrová analýza 36. týden
Ve vinicích můžeme vidět hezkou úrodu, která se zdá být lehce nadprůměrná.
Celý článek
Dostatek draslíku jako klíč ke kvalitním hroznům
Nedostatek draslíku se může viditelně projevovat již během kvetení révy vinné.
Celý článekBS laboratoř srovnatelná se světem
Vinařská laboratoř BS vinařské potřeby s.r.o. je pravidelným a ÚSPĚŠNÝM účastníkem mezilaboratorního srovnání, které organizuje společnost Œnologues de France přímo ve Francii.
Celý článek
Nejčastější technologické chyby při ošetřování a stabilizaci vín
Jaké jsou nejčastější chyby pohledu zkušeností vinařské laboratoře?
Celý článek
Mikrobiologická kontaminace a sanitace
Článek z dubnového vydání Vinařského obzoru na téma MIKROBIOLOGIE.
Celý článekVinařská legislativa a dané zákonné limity
Laboratoř jako určená úřední laboratoř SZPI a s ní související zákonné limity pro vyhodnocení provedených zkoušek.
Celý článek
Předsběrová analýza 37. týden
Sběr raných odrůd Solaris, Muškát moravský, Irsai Oliver je u konce. Nejčastěji se teď sbírá Müller Thurgau s průměrnou cukernatost kolem 18°NM.
Celý článek
Předsběrová analýza 36. týden
Očekávaný vzestup cukernatosti se během týdne u raných odrůd paradoxně nekonal.
Celý článek
Kvalita odrůdy rulandské modré
....změna základních parametrů červené odrůdy Rulandské modré v průběhu dozrávání hroznů na území velkopavlovické oblasti
Celý článek