KVASINKY ES 123 100g rozvaž
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceVINNÉ KVASINKY
Vlastnosti: Kmen Saccharomyces cerevisiae. Kvasinky doporučujeme pro výrobu mladých bílých vín z hroznů chudých na primární aroma, výrobu rosé, vín určených pro výrobu destilátů a výrobu sladkých vín. Produkují intenzivní sekundární aroma. Pomocí vhodné výživy (přidané během inokulace - Nutriferm Arom a následně přidané v 1/3 fermentace - Nutriferm Advance), ve víně vznikají ovocné (zelené jablko a citrusy) a květinové tóny. Použitím Prolie Arom v průběhu fermentace se pak stabilizuje sekundární aroma.
Použití: kvasinky pomalu rozmíchat v 10ti násobném množství vody a moštu 1:1 o teplotě cca 35-38 °C, nechat stát cca 20-30 min., před přidáním do moštu opět promíchat. Teplotní rozdíl mezi suspenzí a moštem či rmutem nesmí být větší jak 8 °C, dokonale rozmíchat kvasinky v celém objemu moštu nebo rmutu.
Dávkování: 20-40 g/hl, vyšší dávkování použít v případě nekvalitních hroznů a moštů a v případě špatného mikrobiologického stavu.
Rozměry produktu
Hloubka | 2,5 cm |
Šířka | 11,0 cm |
Výška | 19,0 cm |