CLARIL HM 25 g rozvaž.
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceSELEKTIVNÍ ODSTRANĚNÍ KOVŮ A KATECHINŮ
Kopolymer vinylimidazolu a vinylpyrolidonu, vyrobený z chitosanu produkovaného z Aspergillus niger a organických kyselin (L-ascorbová kyselina a L (+) mléčná kyselina).
Použití: Pro intenzivnější a stabilnější aroma: měď a železo katalyzují reakci způsobující oxidaci aromatických sloučenin. Díky selektivní eliminaci těchto kovů předchází CLARIL HM ztrátě primárního a sekundárního aroma. Vína tak získají intenzivnější, trvalejší a stabilnější aroma. Ochrana před hnědnutím a před růžověním a prevence zákalů.
Dávkování: 30-50 g/hl, maximální povolená dávka EU: 75 g/hl.
Pro stanovená správného dávkování se doporučuje laboratorní testování vína. Z důvodu fungujícího oxido-redukčního potenciálu ve víně by nemělo dojít k úplnému odstranění železa a mědi z vína. Rehydratace jednoho dílu CLARIL HM v 20 dílech vody nebo vína. Suspenze by měla být připravena za opakovaného promíchávání. Ponechá se bobtnat nejméně 60 minut při 18 - 20 °C a poté může být suspenze přímo aplikována do tanku. Produkt je nerozpustný a aktivuje se ve víně kontaktem nejméně po dobu 1 hodiny.
Skladování: v suchém a větraném prostředí. Otevřené balení pečlivě uzavřít.
Články k produktu
Vína ročníku 2022
Jaká byla letošní úroda hroznů a jak se jeví vína ročníku 2022?
Enolog doporučuje: CLARIL HM
Použití přípravku CLARIL HM doporučujeme při problémech s uzavřenou až (…)
Vady a nemoci vín
Jaké jsou nejčastější vady a choroby ve víně, které negativně ovlivňující (…)