Vodný roztok arabské gumy 23% a oxidu siřičitého 0,4%.Použití: Přípravek CITROGUM je určen k aplikaci do hotových vín. Díky dokonalé úpravě je možné jej přidávat před finální filtrací. Posiluje bílkovinou stabilitu vín. Ve spojení s kyselinou metavinou chrání před vypadáním viného kamene. U červených vín zabraňuje srážení a usazování barviva. Dále podporuje a posiluje organoleptické vlastnosti vína.Dávkování: 50 - 80 g/hl stabilizace vína80-200 g/hl úprava senzorických vlastností100 ml/hl zvýší oxid siřičitý ve víně o 3 mg/lRozmíchat ve víně (1:10) a můžeme aplikovat do celého objemu.
Články k produktu
Jak na stabilizaci krystalických zákalů?
Problematika stabilizace krystalických zákalů aneb vinan DRASELNÝ nebo vinan (…)
Stabilizace hydrogenvinanu draselného
Vinný kámen ve víně je spíše estetickou vadou, která nemá nic společného s (…)