Vodný roztok arabské gumy 23% a oxidu siřičitého 0,4%.Použití: Přípravek CITROGUM je určen k aplikaci do hotových vín. Díky dokonalé úpravě je možné jej přidávat před finální filtrací. Posiluje bílkovinou stabilitu vín. Ve spojení s kyselinou metavinou chrání před vypadáním viného kamene. U červených vín zabraňuje srážení a usazování barviva. Dále podporuje a posiluje organoleptické vlastnosti vína.Dávkování: 50 - 80 g/hl stabilizace vína80-200 g/hl úprava senzorických vlastností100 ml/hl zvýší oxid siřičitý ve víně o 3 mg/lRozmíchat ve víně (1:10) a můžeme aplikovat do celého objemu.
Články k produktu
![](/files/articles_images/medium/v/vinny-kamen.jpg)
Jak na stabilizaci krystalických zákalů?
Problematika stabilizace krystalických zákalů aneb vinan DRASELNÝ nebo vinan (…)
![](/files/articles_images/medium/0/6b8c5f4a5eb47aa6e6df3f2d38869a9a.jpg)
Stabilizace hydrogenvinanu draselného
Vinný kámen ve víně je spíše estetickou vadou, která nemá nic společného s (…)