Předsběrová analýza 40. týden
Nárust cukernatosti oproti minulému týdnu není nijak výrazný. Cukernatost se v průměru u bílých odrůd zvýšila o 1 °NM. U modrých odrůd je průměrná cukernatost 19,8°NM.
Celý článekNárust cukernatosti oproti minulému týdnu není nijak výrazný. Cukernatost se v průměru u bílých odrůd zvýšila o 1 °NM. U modrých odrůd je průměrná cukernatost 19,8°NM.
Celý článekU většiny modrých odrůd, které analyzujeme jsou zvýšené hodnoty kyseliny glukonové, což znamená, že hrozny jsou napadeny botrytidou.
Celý článekKrásné slunečné podzimní dny zvyšují cukernatost v hroznech a teplé noci způsobují relativně rychlé odbourávání kyselin, včetně kyseliny jablečné.
Celý článekLetos poprvé v rámci předsběrové analýzy sledujeme i parametry hroznů pocházejících ze Znojemské oblasti, konkrétně z Dobšic a Dyje.
Celý článekVe vinicích můžeme vidět hezkou úrodu, která se zdá být lehce nadprůměrná.
Celý článek