TANENOL UVA 100g rozvaž.
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registracePro-anthokyanidický tanin extrahovaný z dobře zralých bílých hroznových semen.
Aplikace TANENOL UVA do moštu nebo vína ihned po alkoholickém kvašení odporuje nejen lepší reakci mezi taniny a molekulami barviva, ale také dřívější sloučení a stálost. Produkt je zvláště doporučený pro hrozny s nedostatečnou zralostí kde nemuselo dojít k dobrému vyzrání polyfenolů nebo na hrozny, které byly infikovány Botrytidou. V bílých vínech, eliminuje přídavek TANENOL UVA množství proteinů a tím může redukovat množství použitého bentonitu. Navíc, přídavek TANENOL UVA zlepší strukturu, mouthfeel efekt a komplexnost vína. Bílým, červeným nebo rosé vínům, přinášení ovocné tóny. Nakonec, může maskovat i lehkou svíravost některých červených vín, napomáhá se vyhnout nebo redukuje množství krášlicích prostředků.
Dávkování: během vinifikace: 3 - 20 g/hl, víno: 3 - 10 g/hl, druhotné kvašení: 1 - 3 g/hl.