CLARIL QY
Sklep
Představujeme vám nový produkt od společnosti ENARTIS s názvem CLARIL QY, který neobsahuje žádné alergeny, je primárně určen k odstranění hořkosti a svíravosti všech vín, a přitom zachovává jejich strukturu.Komplexní finalizační prostředek, který neobsahuje žádné alergenní sloučeniny, a proto nemusí být uváděn na etiketách vín.
Charakteristika přípravku CLARIL QY:
Claril QY je komplexní finalizační prostředek, který reaguje na současný trend trhu vyhýbat se používání potenciálních alergenů a složek živočišného původu.
Neobsahuje žádné alergenní sloučeniny, a proto nemusí být uváděn na etiketách vín.
Navíc je díky absenci složek živočišného původu vhodný pro výrobu vín vegetariánského a veganského spotřebitele.
Složení produktu:
Inaktivované kvasinky, přípravek na bázi chitosanu získaný z Aspergillus niger a organických kyselin (E330 kyselina citrónová, E300 kyselina L-askorbová, E270 L(+) kyselina mléčná).
POUŽITÍ:
▪ Bílé víno: zlepšuje čirost a rovnováhu, snižuje pocity hořkosti a respektuje strukturu.
▪ Mladé červené víno: snižuje svíravost, hořkost a eliminuje nestabilní barevné složky.
▪ Vyzrálé červené víno: zlepšuje čirost, snižuje suchost a hořkost a zlepšuje pocity sladkosti.
NÁVOD K POUŽITÍ:
Rozpusťte Claril QY v 10 dílech vody nebo vína za stálého míchání, aby se zabránilo shlukům. Přidejte do celého objemu ošetřovaného vína pomocí dávkovací pumpy nebo Venturiho trubice. Důkladně promíchejte, abyste se ujistili, že se produkt dostane do kontaktu s celým objemem, který má být ošetřen. Po 48 hodinách víno stočte, nebo přefiltrujte.
DÁVKOVÁNÍ: 5–40 g/hl
BALENÍ: 100 g nebo 1 kg
Zdroj: Enologický tým BS vinařské potřeby