Vhodná na srážení tříslovin ve víně. Při vlastním čiření se přidává jako poslední, pouze v případě, že hodláme z vína odstranit třísloviny, lze ji přidat před čiřidly. Vína sladká a dezertní nelze s želatinou čiřit vzhledem k jejich vysoké viskozitě. Vedle tříslovin a případných kalících částic želatina odstraňuje i menší chuťové vady, jako například plísňový pach. Víno po čiření želatinou má poněkud nižší barvu. Dávkování: dávka pro čiření se stanoví předběžnou zkouškou. Kombinuje se s kyselinou křemičitou (Tosil) dle zkoušky v poměru 8 – 10 g želatiny ku 100 ml kyseliny křemičité. Po čiření se zpravidla používá 50 - 150 ml kyseliny křemičité a 5 -12 g želatiny.
Rozměry produktu
Hloubka | 4,0 cm |
Šířka | 24,0 cm |
Výška | 22,0 cm |