Ve vinicích stálé hrozí octová hniloba
Velmi nebezpečnou hnilobou ovlivňující kvalitu hroznů je octová hniloba, která může mít několik původců. Jsou to především octové bakterie rodů Acetobacter a Gluconobacter.
Celý článekVelmi nebezpečnou hnilobou ovlivňující kvalitu hroznů je octová hniloba, která může mít několik původců. Jsou to především octové bakterie rodů Acetobacter a Gluconobacter.
Celý článekDeštivé počasí v září způsobilo prudký výskyt šedé hniloby hroznů révy. Napadení hroznů je rozdílné v závislosti na lokalitě a odrůdě.
Celý článekCukernatost, celkové titrovatelné kyseliny i pH se zejména díky silnějším dešťům a nedostatku slunečných dnů v minulých týdnech již delší dobu nijak významně nemění.
Celý článekSrážky se v letošním roce promítly do celkové kvality bobulí.
Celý článekMinulý týden přinesl relativně dostatek srážek, které z pohledu letošního roku doplnily zásobu vody v půdě zvláště na jižní Moravě.
Celý článek