TANENOL COEUR DE CHENE á 1kg ENARTIS
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceENOLOGICKÝ TANIN
Složení:Dubový elagický taninVlastnosti: jemný, amorfní, tmavě hnědý prášek s nepatrnou vůní vanilky.ENARTIS TAN COEUR DE CHENE je směs elagických taninů extrahovaných ze stejného dřeva, které je používáno provýrobu sudů barrique, tzn. dubových desek dlouze skladovaných v přírodních podmínkách, a poté toustovaných. Produkt může být užívaný za účelem prodloužení životnosti sudů barrique.Navíc, ENARTIS TAN COEUR DE CHENE má větší schopnost než SO2 oddělit volné radikály z molekulového kyslíku atato schopnost ve skutečnosti také chrání SO2. Produkt přináší jemný nádech vanilky a koření do vína a produkuje vyzrálou a dobře vyváženou taninovou strukturu. Tento tanin je ideální pro vína zrající v sudu.
Aplikace:Váže volné radikály, přináší aroma vanilky a dřeva, pro finalizaci prvotřídních vín, pro prodloužení životnosti dřevěnýchsudů.
Dávkování:• Pro všechna vína: 3-10 g/hl
Návod k použití:Rozpusťte ENARTIS TAN COEUR DE CHENE v 10-ti dílech teplé vody nebo vína(40 - 50°C). Vzniklou suspenzi přidejtedo moštu (vína) během stáčení, použitím Venturiho trubice nebo dávkovacího čerpadla. Před aplikací se doporučuje provést laboratorní zkoušky, za účelem identifikace správné dávky taninu v závislosti na typu vína a požadovaném výsledku.Doporučujeme provést přídavek 3 - 4 týdny před lahvováním, aby se předešlo problémům při filtraci nebo vzniku zákaluv láhvi.
Skladování:Uzavřené skladujte na suchém a dobře větratelném místě. Otevřené balení pečlivě uzavřete a skladujte dle pokynů výše.