Biologický postřikový fungicidní a baktericidní přípravek.
Vlastnosti: suspenzní přípravek určený k ochraně révy vinné, polních plodin, zeleniny, ovocných stromů, drobného ovoce, léčivých rostlin a okrasných rostlin proti houbovým chorobám. Přípravek účinkuje proti bakteriálním a houbovým patogenům na základě konkurence k těmto patogenům, kdy pokryje povrch rostliny /listů a plodů/ a odebírá těmto patogenům živiny a životní prostor. Produkuje lipoproteiny, které narušují buněčné stěny hub a bakterií, a tím je přímo likvidují. V kořenové soustavě zlepšuje zdravotní stav kořenů, umožňuje její rozvoj a tím lepší zdravotní stav celé rostliny, což má vliv na kvalitu a kvantitu výnosu. Přítomnost v rostlinných pletivech indikuje rezistenci rostlin k dalším patogenům.
Použití: preventivně před rozvojem choroby. Je nutné, aby se aplikovaly spory a mikroorganismus začal produkovat lipopeptidy, které jsou obsaženy přímo v produktu. Přípravek se neaplikuje kurativně či eradikativně, použití by nebylo efektivní. Lze jej požívat v integrované produkci i bio produkci. Aplikace se provádí za sucha, 3-4 hodiny před deštěm. Přípravek je možno kombinovat formou tank-mixů s ostatními chemickými přípravky a hnojivy. Použitím biologického přípravku se neovlivní užitečné organismy, nekontaminuje se úletem a splavem povrchové a podzemní vody.
Doporučené dávkování: 4 - 8 l/ha
UPOZORNĚNÍ: toto balení je určeno pro profesionální uživatele. Při koupi nutno doložit Certifikát odborné způsobilosti, kdy tento přípravek mohou nakupovat pouze osoby s platným osvědčením II. nebo III. stupně - odborné způsobilosti pro nakládání s přípravky dle zákona č. 199/2012 Sb. a vyhlášky č. 206/2012 Sb. nebo osoby, za které se osoba s takovým platným osvědčením zaručí.
Balení: 5 l +- 5%.
?Něco pro amatérské pěstitele?
Dobrý den,
výčet vhodných přípravků najdete s rozdělením pro profi a hobby využítí v některé ze Situačních zpráv na ochranu révy vinné na našem webu https://www.vinarskepotreby.cz/files/ckeditor//PORADNA/Vinice/Ochrana_r%C3%A9vy/2023_Ochrana_r%C3%A9vy/BS_SZ_14_2023.pdf
S pozdravem