Reprise 100 g rozvaž.-002
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceDeaktivované kvasinky určené speciálně pro zrání vín po alkoholické fermentaci a osvěžení starších vín.
Vlastnosti: RePrise BIO se vyrábí výhradně na základě přírodních surovin z certifikovaného ekologického zemědělství a neobsahuje žádné známé alergeny. Deaktivace kvasinek probíhá za pomocí vakuového procesu, a tím jsou funkční složky kvasinek chráněny. Jde zejména o polysacharidy a polypeptidy. Tyto kvasinkové buňky slouží jako antioxidanty, stabilizátory barev a k harmonizaci polyfenolů. Mají redukční a absorpční vlastnosti, zvláště při použití k osvěžení starších vín. RePrise BIO zvyšuje plnost a mohutnost u všech vín. Díky své přirozené produkci nepředává do vína chuť po kvasnicích.
Použití:
- rozpusťte přípravek RePrise BIO 1 kg v 10 litrech vína,
- nemíchejte přípravek RePrise BIO s čiřícími produkty a taniny,
- je nutné zajistit velmi dobrou homogenizaci v tanku,
- minimální kontaktní doba je 1-2 h ale může být i 3 měsíce,
- odstranění přípravku RePrise BIO pomocí filtrace nebo stočením.
Dávkování:
ÚČEL APLIKACE | DÁVKA |
Antioxidační účinek u bílých vín | 20 - 30 g / hl |
Antioxidační účinek u červených vín | 15 - 20 g / hl |
Harmonizace fenolických látek u bílých vín | 10 - 20 g / hl |
Harmonizace fenolických látek u červených vín | 15 - 25 g / hl |
Ochrana barviv a aromatických látek | 20 - 30 g / hl |
Oživení starého vína | > 25 g /hl |
Balení: 100 g +- 5 %