Měření kyslíku ve víně
Kyslík hraje klíčovou roli při výrobě vína, od počátku procesu výroby až do okamžiku konzumace vína. Kyslík ovlivňuje všechny smyslové atributy vína (vůně, struktura a barva).
Schopnost sledování a řízení hladiny kyslíku je skutečnou výhodou, pokud jde o optimalizaci kvality konečného produktu.
Díky technologii založené na luminiscenci, v kombinaci s použitím optických čidel, umožňuje přenosný analyzátor NomaSense O2 měřit hladinu kyslíku. Kyslík lze měřit ve všech fázích výroby vína, zejména během lahvování.
Proč měřit kyslík ve víně?
- Prevence rizika oxidace
- Identifikace kritických míst pro příjem kyslíku v průběhu celého procesu výroby vína
- Eliminace rozdílů nestability barvy a aroma vína
- Snížení dávek SO2
- Kontrola v návaznosti na zvoleném typu uzávěru
- Zvýšení celkové kvality vína, úspora nákladů
Analyzátor NomaSense je určen pro vinařský průmysl, umožňuje měření obsahu rozpuštěného kyslíku ve víně i kyslíku v plynné formě nad hladinou vína v lahvi či tanku. Jedná se o jediný přístroj tohoto druhu, který umožňuje poskytnout přesné hodnoty TPO (Total package oxygen = celkový obsah kyslíku) přímo ve vinařství.
Leták ke službě Měření kyslíku ve víně ke stažení ZDE.
Více o měření kyslíku ve víně se dozvíte ve videu (spustíte kliknutím na obrázek nebo ZDE).
Odborné články o významu kyslíku ve víně
Pro více informací ke službě Měření kyslíku ve víně kontaktujte:
Bronislav Hejl - enologický poradce
+420 606 626 560
E-mail: hejl@vinarskepotreby.cz
Bronislav Hejl - enologický poradce
+420 606 626 560
E-mail: hejl@vinarskepotreby.cz