KVASINKY ES 488 500g ENARTIS
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceVINNÉ KVASINKY
Vlastnosti: Kvasinky řady ENARTISFERM ES 488 jsou doporučovány pro výrobu červených vín tzv. „nového světového stylu“, které jsou určeny pro zrání. Zvyšují a zintenzivňují odrůdový charakter velmi zralých červených hroznů. Především jsou výborné pro pozvednutí ovocného aroma (malin, brusinek, červeného rybízu a třešní) a pro zvýšení komplexnosti vína díky minerálním, kořeněným (lékořice) a květinovým (fialka) tónům. Pomáhají maskovat bylinné aroma u odrůd Cabernet Sauvignon a France. Mají dobrou extrakční kapacitu, proto mají vyrobené vína pozoruhodnou strukturu a stabilní barvu. U vín s vysokým obsahem alkoholu pomáhá redukovat pálivý pocit. Pro podporu tvorby ovocných tónů je doporučovaná výživa Nutriferm Arom během inokulace nebo tanin Tanenol Red Fruid během macerace. Prolie Tinto přidaný během fermentace stabilizuje aroma a vyváženost taninů. Výsledná vína mají intenzivnější aroma a příjemnou chuť.
Použití: Kvasinky pomalu rozmíchat v 10-i násobném množství čisté vody o teplotě cca 35-38 C, nechat stát cca 20-30 min., před přidáním do moštu opět promíchat, suspenzi přidat k moštu nebo rmutu co nejdříve je to možné. Teplotní rozdíl mezi suspenzí a moštem nebo rmutem nesmí být větší jak 8 C, dokonale rozmíchat kvasinky v celém objemu moštu nebo rmutu.
Dávkování: 20-40 g/hl.
Skladování: vakuové balení - na chladném a suchém místě, otevřené balení – pečlivě znovu uzavřete.
Rozměry produktu
Hloubka | 6,5 cm |
Šířka | 11,0 cm |
Výška | 12,5 cm |