KVASINKY ES 181 500g ENARTIS
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceVINNÉ KVASINKY
Vlastnosti: druh kvasinek Saccharomyces cerevisiae-bavanus. Selektováno pro bílá vína charakterizovaná expresivním aroma vyráběná reduktivně při nízkých teplotách, zejména pro odrůdy SG a RR. Tyto kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus prokvašují na vysoký stupeň i přes nízké teploty. Při nízké teplotě a odpovídající výživě produkuje aroma bílého tropického ovoce bez potlačení odrůdového charakteru. Maximální produkce alkoholu 16,5%.
Použití: Kvasinky pomalu rozmíchat v 10-i násobném množství čisté vody o teplotě cca 35-38 C, nechat stát cca 20-30 min., před přidáním do moštu opět promíchat, suspenzi přidat k moštu nebo rmutu co nejdříve je to možné. Teplotní rozdíl mezi suspenzí a moštem nebo rmutem nesmí být větší jak 8 C, dokonale rozmíchat kvasinky v celém objemu moštu nebo rmutu.
Dávkování: 20-40 g/hl, vyšší dávkování použít v případě nekvalitních hroznů a moštů a v případě špatného mikrobiologického stavu.
Skladování: vakuové balení - na chladném a suchém místě, otevřené balení – pečlivě znovu uzavřete.
Rozměry produktu
Hloubka | 6,5 cm |
Šířka | 11,0 cm |
Výška | 12,5 cm |