Čiření moštu a vín(76)
Proces číření je zaměřen především na zlepšení čirosti vína nebo moštu a jejich organoleptických vlastností. Zatímco různé fyzikální metody, např. odstřeďování a filtrování, mohou být použity k vyčištění moštu či vína, čířící prostředky se nejčastěji využívají k redukci nebo odstranění sloučenin odpovědných za nestabilitu vína , nebo také k řešení chuťové nerovnováhy vína.Čířící proces je… Více
Proces číření je zaměřen především na zlepšení čirosti vína nebo moštu a jejich organoleptických vlastností. Zatímco různé fyzikální metody, např. odstřeďování a filtrování, mohou být použity k vyčištění moštu či vína, čířící prostředky se nejčastěji využívají k redukci nebo odstranění sloučenin odpovědných za nestabilitu vína, nebo také k řešení chuťové nerovnováhy vína.
Čířící proces je proto rozhodující fází ve výrobě všech druhů vín.